KURS

Lera är ett fantastiskt material att jobba i. Det kräver sitt tålamod och kunskap för att bemästra. Det roligaste av allt är att man aldrig blir fullärd. Därför vill jag dela med mig av glädjen jag finner av att arbeta i detta material. Jag kommer att kunna erbjuda några olika upplägg för vårens kurser, intensivkurs, prova på och privat bokning.

Alla aktiviteter sker i min verkstad i Örnsköldsvik.

Bokning sker via telefon eller mejl.

Intensiv kurs nybörjare 1-dagars

Tillsammans i en grupp 6personer(föranmäld) kommer vi gå igenom tekniker tumning, kavling samt skulptur och även testa på drejskivan. Största delen av tiden kommer gå åt byggande för hand, alla som vill kommer få tillfälle att dreja. Det kommer bli en heldag, ca 5h med lunch. Jag har olika förslag av vad som kan skapas, självklart kommer finnas utrymme för egna idéer och tankar. Uppskattningsvis får man ihop ett stort fat, en ljus lykta, liten skål/mugg. Möjligheterna är oändliga. Vi kommer överens om återträff för att mötas och hämta upp alstren.

2000kr/person komplett kurs inkl. material, glasering och 2st bränningar.

Datum kommer snart!

Prova PÅ- Trädgårds knopp 2h

Välkommen att testa på materialet stengodslera, vi skapar trädgårdsknoppar. Föramälan! 1 tillfälle på 1,5 timme, vi bokar ett upphämtnings tillfälle under kursen.

250kr/person inkl. material, glasering och 2st bränningar.

Datum kommer snart!

Privat bokning 2-5h

Är du nyfiken på skapandet i keramik? Jag tar emot grupper i mån av tid. Du/ni kommer få känna på stengodsleran, skapa t.e.x. skulptur och skål för hand. Och såklart testa på drejskivan ca 2 försök per person vid grupp på 6-8 pers, desto mindre grupp desto mer tid vid drejskivan. På 2 försök brukar man få ihop en skål till salt eller soya. Vi bokar efter dina önskemål 2-8h timmar beroende på er önskan av aktivitet. Aktiviteten riktar sig mot er som grupp och skräddarsys efter era ideér och önskemål.

Pris från 2000kr/grupp. inkl. material, glasering och 2st bränningar.

Special Möhippa, Svensexa eller Kalas. 1-1,5h Max 8st

Vill ni förgylla någons alldeles egna dag med keramik? Jag tar emot grupper i mån av tid. Med den firandes i fokus startar vi med alkoholfritt bubbel vid ankomst. Jag introducerar alla för materialet, stengodslera. Då alla får en liten uppfattning av hur det är att arbeta i leran. Sedan skall den firandes få testa drejskivan 2-4 försök, uppskattningsvis får man till en skål eller mugg. Möjligheterna är oändliga. Aktiviteten tar ca. 1-1,5 h/grupp

1800kr/grupp inkl. välkomst bubbel, material, bränning och glasering.