KALAS/MÖHIPPA/SVENSEXA

Förgyll någons alldeles speciella dag med

DREJNING!

FIRA

UPPMÄRKSAMMA

Hela gruppen blir presenterade för stengods leran som vi arbetar med i verkstaden, i en mindre gemensam worksop.

LÄRA

Med den firande & drejskivan i fokus startar vi drejskivan. Under handledning får denne dreja.

Hur går det till?

Vi introducerar alla deltagare för materialet, stengodslera i en enklare workshop. Då får alla deltagare en uppfattning av hur det är att arbeta i vår lera. Sedan är det dags för drejning, den firandes får testa drejskivan. Med handledning av vår Kursledare, uppskattningsvis blir det 2-6 försök, beroende på personens noggrannhet och prestation. Vi räknar med att den firande får till en skål eller mugg. Möjligheterna är oändliga!

Aktiviteten tar ca. 1,5-2 h/grupp.

Vi kan som max ta emot grupper upp till 12 personer, i kurslokal i Flärke(moliden) eller kurslokal Medborgarskolan(Örnsköldsvik).

1900kr/grupp inkl. välkomst bubbel, material, bränning och glasering. 


Hur går det till efter kursen?

All tillverkning av keramik sker vid kurstillfället. Efter kursen skall alstren lufttorka ca. 1-2 veckor. Därefter bränns de i den första bränningen, Skröjugn 900grader. Bränningarna sker i vår keramik ugn. När skröjugnen är klar, ca 1 dygn senare skall varje alster glaseras i överenskommen glasyr av vår kursledare. Efter att alstren doppats i glasyr skall de brännas en andra gång, i glasyrbränningen 1250 grader. Det tar ca 2 dygn innan glasyrugnen är färdig. Hela processen tar ca 3-4v, sedan kan man hämta upp sina alster på plats i verkstaden eller att vi skickar dem mot porto.

Vi tar gärna emot er som grupp i mån av tid. Kontakta oss nedan så bokar vi ett datum.

Vi tar och gör denna dag magisk!


%d bloggare gillar detta: