Drejkurs

Boka din egna drejkurs.

Drejning ser lekande lätt ut. Har du alltid drömt om att prova?

Det gjorde jag, tills jag för första gången testade i gymnasiet. Det var dessvärre ingen blixtrande kärlek vid första försöket. Utan det jag upplevde var att det är svårt, inte blir som man tänkt och är väldigt bökigt.

Utan handledning är det ruskigt svårt att förstå. Men med tid och handledning blir det som en dans.

Nu nästan 10år senare jobbar jag i egen verkstad med just keramik och tillverkar stora delar av sortimentet på just drejskivan och älskar nu de flesta delarna i drejningsprocessen. Det som fortfarande grämer mig är hur tidsödande det kan vara. 

Vill du hooka på drejningens otroliga egenskaper och tekniker? I vår/sommar finns det tillfällen att boka privat kurs för att utveckla dina kunskaper eller sätta grunderna. 

Jag lovar, det är jätte kul!

Det här är en kurs som både riktar sig till dig som inte har tidigare erfarenhet men oxå till dig som har erfarenhet men som vill ta dina tekniker och alster till en ny nivå. Vi lägger upp ett upplägg som skräddarsys efter dig, dina kunskaper och vision av att få ut av kursen. Du kommer dreja egna former, besicka(svarva botten) på färdigdrejat gods och vidarearbeta med dina former. Vill du lära dig grunderna? Vill du ta vidare dina kunskaper och lära dig att dreja fat, eller höga former?

Pris 2250kr/person 1 tillfälle 3timmar drejkurs. inkl. material, glasering och gofika.

Datumen är begränsade och bokas i mån av tid. Hör av dig om du är intresserad så kan vi titta efter passande tillfälle.

Hur går det till efter kursen?

All tillverkning av keramik sker vid kurstillfället. Efter kursen skall alstren lufttorka ca. 1-2 veckor. Därefter bränns de i den första bränningen, Skröjugn 900grader. Bränningarna sker i vår keramikugn. När skröjugnen är klar, ca 1 dygn senare skall varje alster glaseras i överenskommen glasyr av vår kursledare. Efter att alstren doppats i glasyr skall de brännas en andra gång, i glasyrbränningen 1250 grader. Det tar ca 2 dygn innan glasyrugnen är färdig. Hela processen tar minst 4v, sedan kan man hämta upp sina alster på plats i verkstaden eller att vi skickar dem mot porto.

Vi tar gärna emot dig. Kontakta oss nedan så bokar vi ett datum och skräddarsyr aktiviteten efter dina önskemål.

+46 (0)72-528 70 27

%d bloggare gillar detta: