Bakom Tapetkulissen

Jag har gjort det!

Ödmjuk men säker på min sak, Molnbär är min dröm. Ett startskott på en Norrländsk myr, som jag låta gro och växa för att ta med mig och visa världen. Tänka sig att min tapetdröm är sann, trots all skit med corona och allt annat som satt käppar i hjulen kan jag med sådan stolthet, äntligen presentera min slutprodukt. Slutprodukten jag drömde om för 1 år sedan, som då kändes väldigt långt bort. Min fina Molnbär är nu producerad som limtryck hos Ulricehamns tapetfabrik.

Det är något med den kontakt jag haft med fabriken som verkligen fått mig att våga tro på mig själv. Jaget, med så stora visioner, med en liten portfölj(och portmonnä) men med den stora glöden att skapa något mer. För egentligen, vem är jag på kartan av etablerade illustratörer och konstnärer? Varför skulle någon vilja och eller våga satsa på samarbeten med mig. Det är en tanke som slagit volt i mig själv, mer än en gång.

Ulricehamns tapetfabrik brinner för hantverket och att producera högkvalitativa tapeter. Deras driv och engagemang för arvet av modern tapethistoria rimmar så väl med mina egna grundstenar i mitt skapande.

Det känns fantastiskt att kunna synas och vara i samma rum som mina stora design idoler. Till det viktigaste, framförallt ser jag mitt värde i mig själv och värdet i den designer jag är. Det känns så fantastiskt att jag blir tårögd när jag tänker på detta. Alla timmar, allt slit och alla mina egna pengar som jag lagt ner på att få en start på en livsvision som drivs av passionen av att skapa, dela hantverkets känsla och värde. Att se samt känna att detta har ett värde hos andra, det är magiskt.

För flera år sedan när jag jobbade extra på stadens Hemtex butik och insåg att min stora inspirationskälla Emma Von Brömssen illustrerat några produkter till Hemtex. Oj så jag promotade och visade upp hennes produkter för butikens besökare. Emma är en fantastisk designer som jag följt och inspirerats av på avstånd i åratal. Emma tillverkar fantastiska arbeten, en hel del mönster, som hon använder till samarbeten och egna produkter. Hennes känsla, stil är genomgående och hennes kärlek till hantverk slår igenom. Att hon tillverkar sina tapeter hos Ulricehamns tapetfabrik, det känns så stort för mig. Att synas i samma rum som en del av hennes arbeten är en sådan boost för mig, min självkänsla och min egna respekt till mina arbeten. Det är stort.

Vi fick ett fint välkomnande på fabriken och jag tycker det är otroligt roligt att det finns fler hantverksfantaster som verkligen brinner för sin kunskap!

Utöver tapet hann vi med annat smått och gott i småland. Jag & mitt resesällskap syrran blev rejält inspirerade till att börja inreda vår loge här på gården. Sent i höstas kom vi över ett parti gamla golvbrädor från en granne längre bort i byn. Jag tänker att dessa blir perfekta att tillverka långbord och bänkar av! Vi tänker oss en festloge, som skall vara så där mysig och trevlig så att man bara vill hänga där. Tänk att kunna planera att duka upp till stora bjudningar och kalas där. Jag tänker mig oxå att logen kommer vara lite rörlig i sitt utformande, jag vill kunna ha stora kursgrupper och öppethus där inne. Tänk er ett stort öppet hus i nov-dec med en massa fin keramik och mysfaktor överallt! Det vill jag ordna!

Vi besökte en del loppisar, samt 2st underbara gårdsbutiker. Där vi samlade på oss ideér och annat smått och gott.

Publicerad av Design Andra Bullar

Verksam illustratör och formgivare i Örnsköldsvik. Just namnet Design Andra Bullar kommer ifrån talesättet ”nu blir det andra bullar” samt mitt första tryck ”Andra Bullar”. Då 2015 var Design Andra Bullar en hobbyverksamhet som jag drev genom att gästa olika lokala marknader. Under tidens gång började jag gilla namnet, med sin underliggande mening och valde därför att behålla det. Design Andra Bullar har varit företag sedan 2017. För mig står Design Andra Bullar för mod, nytänkande och nyskapande. – Linnéa Öberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: