Sandviken.

Tänk ändå att jag missat denna tjusiga pärla på ulvön…

Jag tog den tidigaste färjan ut till ulvön, en lördag morgon i början av juli. Där möter jag upp två vänner som redan var på plats på ön.

Vi har en fantastiskt härlig sommar helg på ön tillsammans. Vi blir bortskämda med god mat och dryck. En riktig go semester helg.

Flätar några strån i sanden.

Vi tar bilen till Sandviken och njuter av förmiddagen i det idylliska fiskelägret.

Sandviken är ett bevarat fiskeläger, någon mil ifrån ulvö hamn. Den mysiga ”byn” består av bevarade fiskestugor, ett kapell och en liten kiosk/restaurang.

På grund av den årliga landshöjningen som sker i Högakusten, kryper timmerstugorna som fiskarna bodde i längre och längre upp på stranden. Tillsist blev detta så opraktiskt för fiskarna. Stranden är långgrund och eftersom att det saknas hamn var fiskarna tvungna att dra upp båtarna på land för egen kraft. När fiskebåtarna blev större och tyngre övergavs därför fiskelägret.

Att ta sig fram med bil över ön när de flesta turister tar sig fram på cykel eller vandring känns som ren och skär lyx. Vi hinner med många sevärdheter. Man känner sig nästan som en i ö-klubben, alla hejjar glatt i alla möten. Lika gör alla Bilister, cyklister som hikare.

Stugbyn på Sandviken.

Ibörjan av 1900-talet var fiskelägret ur funktion och husen stod tomma i förfall. Tackvare att prästen på ön ville bevara stugbyn, står dessa underbart charmiga stugor från 1800-talet kvar. Det bästa är att de 27st väderbitna stugorna går att hyra för boende under sommaren. Det gäller bara att ligga på när datumen till stugorna släpps, för datumen sinar fort.

Strax nedanför stugorna finns en fin sandstrand, med klart havsvatten och det är fint att ta sig ett dopp om temperaturen tillåter.

När skymningen rullade in över ön begav vi oss mot hotellet. Snopna som små barn när lördagsgodiset tagit slut stängde hotellet vid 23-tiden. Vi var redo att göra entré 23.10. Haha, oj så typiskt.

Men vi kom faktiskt in till baren trots allt. Vi smög som 3st katter in genom en altandörr som stod öppen för luftdrag till salongen. För gäster fanns det fotfarande gott om både i baren och i restaurangen. Vi hann beställa varsitt glas och det var trevligt att kunna sitta en stund och bara se alla festglada människor. Senare hamnade vi faktiskt på en stillsam båt och spelade kort till sena natten.

Ulvö hotell.

Som jag skrev i mitt tidigare inlägg om ulvön, att en dag på ön går så fort. Jag rekommenderar dig verkligen om du har chansen till att övernatta på ön.


Dessvärre tog helgen en snabb privat vändning och jag var tvungen att ta färjan vid 6.00 hem på söndag. Livet kan ta snabba svängar. Jag är tacksam över varje dag jag får. Samt att jag kan lägga så mycket tid till det jag brinner för mest. Vad vore livet utan mening? Jag vill känna att jag levt mitt liv efter mina mål och visioner.

Ta hand om dig!

Publicerad av Design Andra Bullar

Verksam illustratör och formgivare i Örnsköldsvik. Just namnet Design Andra Bullar kommer ifrån talesättet ”nu blir det andra bullar” samt mitt första tryck ”Andra Bullar”. Då 2015 var Design Andra Bullar en hobbyverksamhet som jag drev genom att gästa olika lokala marknader. Under tidens gång började jag gilla namnet, med sin underliggande mening och valde därför att behålla det. Design Andra Bullar har varit företag sedan 2017. För mig står Design Andra Bullar för mod, nytänkande och nyskapande. – Linnéa Öberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: