Västerbotten

En helg i djupaste skogarna i Västerbotten.

Sommarnatten med de första strålarna av gryningsljuset.

För några dagar sedan var vi och gästade Amanda & Dante på Solbacks gården igen! En festlig tillställning då vi firade födelsedagar och fick möte deras fartfyllda killingar.

Efter en festlig kväll åkte vi till min Mormors barndoms hem där vår gammelmoster Kate bor. Mormors syster. Det är så härligt att få komma till Buberget, det kryllar verkligen sommarlovs minnen där på hennes gård. Vi åkte alltid till Buberget under mina barndoms sommarlov. Det är därför så idylliskt där tycker jag.

En promenad runt byn Buberget och vi träffar lantliga djur.

Några timmar på en myr fylld med hjortron och jag kännde mig rik på alla bär vi plockat.

Underhemfärden stannade vi till vid vindelns camping. Vi besökte sommargalleriet i den gamla mjöl kvarnen, konst i kvarn och tog en glass på Mjölnarens café. Ett härligt stopp på den slingriga i landsvägen hem.

Väl hemma efter 2 nätter i västerbottens inland blev det syltkok in på natten.

Mina bästa tips för hjortron sylt är att varva mogna, rensade bär med socker, låt detta stå och dra en stund, gärna i någon timme. Låt bären koka upp och skaka grytan istället för att röra om med slev. Jag upplever att bären håller formen mycket bättre så och det blir en fin sylt med mycket hela bär. Småkoka sylten, skumma av för att bli av med eventuell ohyra i sylten. Häll upp sylten i rena burkar och låt syltburkarna svalna uppochnervända. Den heta sylten dödar eventuella bakterier vid locket och det skapas ett vakuum av värmen som gör att sylten håller länge. Jag förvarar sylten i frysen och tar fram i kylen eftersom att det behövs.

Vi hörs!

Publicerad av Design Andra Bullar

Verksam illustratör och formgivare i Örnsköldsvik. Just namnet Design Andra Bullar kommer ifrån talesättet ”nu blir det andra bullar” samt mitt första tryck ”Andra Bullar”. Då 2015 var Design Andra Bullar en hobbyverksamhet som jag drev genom att gästa olika lokala marknader. Under tidens gång började jag gilla namnet, med sin underliggande mening och valde därför att behålla det. Design Andra Bullar har varit företag sedan 2017. För mig står Design Andra Bullar för mod, nytänkande och nyskapande. – Linnéa Öberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: