En dag på toppen

En dag på toppen av Vårdkasberget. En lunch med barndomsvänner, strålande sol och vi utgick ifrån stugan i skeppsmalen.

Är man ute efter en kort tur, så där alldeles lagom med bara lite uppför på slutet. Med andra ord en perfekt tur för hela familjen. Vårdkasberget perfekt, om man utgår ifrån Skeppsmalen. Det tar under timman att gå enkelväg, med varierade underlag.

Så som vältrampade skogsstigar, grusväg och bergshäll.

Stigen är väl utmarkerad och en del av Lotsstigen. Väl framme uppe på toppen slås man av höjden och den magnifika utsikten. Otroligt tjusigt.

Framme på toppen finns det bord och man kan sitta och äta bekvämt.

Vi passerar en del myrmark. Ängsullen i sin fulla prakt vippar stilla i vinden och några hjortronplantor blommar. Den sköra skogs ormbunken trivs bättre i den lite mer skuggiga skogen men är minst lika tjusig som ängsullen.

Väl tillbaka i hamnen kan man köpa med sig rökt sik, från de lokalafiskarna. Eller kolla in fyren på klipporna ut mot havet. Är man sugen på en glass eller en välsmakande pizza finns även det att handla på Fiskevistet.

En pittoresk småbåtshamn i norra delen av Höga kusten. Och nog är jag glad över att jag har haft möjligheten att tillbringa många dagar här under min uppväxt. Min farfar och farmor ärvde min farfars fars sjöbod och stuga, mitt i centrala hamnen. Nu tillgår stugan min egna pappa och hanns 2 andra syskon. En stor samlingspunkt för en stor del av släkten.

Ha det!

Publicerad av Design Andra Bullar

Verksam illustratör och formgivare i Örnsköldsvik. Just namnet Design Andra Bullar kommer ifrån talesättet ”nu blir det andra bullar” samt mitt första tryck ”Andra Bullar”. Då 2015 var Design Andra Bullar en hobbyverksamhet som jag drev genom att gästa olika lokala marknader. Under tidens gång började jag gilla namnet, med sin underliggande mening och valde därför att behålla det. Design Andra Bullar har varit företag sedan 2017. För mig står Design Andra Bullar för mod, nytänkande och nyskapande. – Linnéa Öberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: