en liten utflykt

Vi fyllde bilen och styrde mot Bönhamn för en lunch vid havet.

Turen var på vår sida & vädret visade sig på sin bästa sida, klarblå himmel och helt utan moln. Friska vindar från havet som gjorde att solens strålar inte kändes allt för stekande på en vinterblek hud.

En trixig promenad över klapperstens fält där det är viktigt att man har huvudet på skaft så att man inte trampar snett och ramlar. Efter max 2 km hittar vi en fin udde med klippor att sätta oss på. Havet, sommar och klippor. Kan det bli mycket härligare?

Här kan jag sitta i timmar. Bara vara.

Såklart bär jag gärna lite tyngre bara för att kunna dricka ur en handgjord kopp. Inget smakar så bra som kaffe ur en drejad kopp utomhus med magnifik utsikt. Keramik-nörderi i sitt esse.

Bönhamn ligger vid kusten utanför Ullånger i Kramforskommun. Vägen ut från Ullånger mot Bönhamn är kuperad och bjuder på vackra vyer, över insjöar, stora kohagar och rött målade torp. En njutningsfull väg att söndags åka på, en sommaridyll. Det känns som ett fint utbyte från den dryga halvtimman efter E4an.

Bönhamn är en otroligt pittoresk gästhamn med charmiga villor och sjöbodar. Just nu ramas villorna & sjöbodarna in av prunkande försommar trädgårdar och jag tycker att tiden just nu är ju magisk. Häggen står i full blom, syrenerna är precis på gång med sina knoppar. En tid full av förväntningar och längtan efter sommaren. En tid då jag vill ta vara på vartenda solljus, sekund och vacker blomma. Det är som att jag är tröstlös efter den här isiga och mörka vintern.

Hela området kring Norrfällsviken är otroligt charmigt, ett måste att besöka. Det finns många fina vandringsleder längs havet och i kuperad terräng. Dessutom andra mindre fysiskt krävande utflyktsmål om det inte passar med längre promenader. En kust idyll som passar alla på ett eller annat vis.

Ha det fint!

Publicerad av Design Andra Bullar

Verksam illustratör och formgivare i Örnsköldsvik. Just namnet Design Andra Bullar kommer ifrån talesättet ”nu blir det andra bullar” samt mitt första tryck ”Andra Bullar”. Då 2015 var Design Andra Bullar en hobbyverksamhet som jag drev genom att gästa olika lokala marknader. Under tidens gång började jag gilla namnet, med sin underliggande mening och valde därför att behålla det. Design Andra Bullar har varit företag sedan 2017. För mig står Design Andra Bullar för mod, nytänkande och nyskapande. – Linnéa Öberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: