Bubblig av ugnslycka

Hallå! Alltså för den som hänger med mig på insta kan ju inte ha missat att UGNEN BRÄNT 1 GLASYRUGN rätt och riktigt! Tjiho!

Lördagen 18 april startade jag upp en glasyrugn vid 8.00 på morgonen, färdig ca 18.15. Kanske i längste laget ca 10h. men ändå! Den höll.

Lyckan som jag kände under de sista timmarnas vakande och ugnen bara steg och steg i temperatur utan felkoder eller el trassel. ÄNTLIGEN. Jag måste erkänna att jag bad en stilla bön till keramik gudarna, om ugnen skulle fixa den här bränningen ska jag köpa nya element.

Nu så här i efterhand tänkter jag testa att köra elementen någon runda till, innan byte. För att jag tycker att de ändå ser så pass fräscha ut. Det återstår att se om det går vägen igen. :p

Så här såg ugnen ut innan bränningen fullt lastad med glaserad keramik och så här ser ugnen ut efter bränningen. Se hur keramiken krympt! min keramik krymper ca. 10% från start till färdigt alster. Och man kan Aldrig gissa vilken färg glasyren blir färdig bränd om man stirrar sig blind på dess färg vid glaseringen.

Här är några av mina saker som gick i ugnen. Allt finns att kika närmare på i Webshopen, den hittar du bland menyn i höra hörnet under BUTIK.

Alla kursalster från kurserna i Mars är färdig brända och upphämtade. Såå mycket fint de gjort.

Jag hoppas snart kunna släppa fler datum till kurser, men jag ligger lite lågt någon vecka för att se hur läget är och hur stora grupper jag kan ta emot i min verkstad.

Ha de!

Publicerad av Design Andra Bullar

Verksam illustratör och formgivare i Örnsköldsvik. Just namnet Design Andra Bullar kommer ifrån talesättet ”nu blir det andra bullar” samt mitt första tryck ”Andra Bullar”. Då 2015 var Design Andra Bullar en hobbyverksamhet som jag drev genom att gästa olika lokala marknader. Under tidens gång började jag gilla namnet, med sin underliggande mening och valde därför att behålla det. Design Andra Bullar har varit företag sedan 2017. För mig står Design Andra Bullar för mod, nytänkande och nyskapande. – Linnéa Öberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: