Minsta byn i Västerbotten

I söndags riktade jag & syrran näsan mot Grönåker farm, känner ni igen namnet Grönåker? Hihi Västerbottensbryggeri har tagit namnet och döpt sin ekologiska öl till just Grönåker. Ett perfekt val till en ekologisk öl. Men det är inte det jag vill skriva om….

Utan att jag hälsade på min Pärla SVALA. Svala är min egen uppfödda islandshäst som blir 3år till sommaren. Hon står inhyrd hos Grönåker farm i deras stora sto flock, för att lära sig vara häst. Det är en otroligt viktig del i en unghästs lärande att få chansen till att stå i storflock, de lär sig mycket om respekt och hur en häst bör hantera olika situationer. Jag brukar likna det lite som en lumpen utbildning, fast för häst.

I samma veva ville jag testa att rida lite på deras hästar så jag bokade en heldag, ridning i ridhus & en mindre ute ritt. Självklart hade jag med mig kameran som jag flitigt använde när jag inte satt på ryggen. Jag fick rida ett trevligt sto med mycket GO, otrolig känslighet och lyhörd. Otroligt härligt att känna att det finns så fina hästar i verksamheter, som lyssnar till minsta vink. Jag fick mersmak! Och om det inte satt i pengar gärna skulle ha fler än 2st hästar. Haha min stackars sambo kommer ju svimma om han läser det där…

Vi fick en fantastik dag med lektion inne i ridhuset och en mindre skritt tur ute i vårsolen. I ett underbart vårväder. Det där med Hemester bör vi alla bli bättre på!

Vi hörs!

Publicerad av Design Andra Bullar

Verksam illustratör och formgivare i Örnsköldsvik. Just namnet Design Andra Bullar kommer ifrån talesättet ”nu blir det andra bullar” samt mitt första tryck ”Andra Bullar”. Då 2015 var Design Andra Bullar en hobbyverksamhet som jag drev genom att gästa olika lokala marknader. Under tidens gång började jag gilla namnet, med sin underliggande mening och valde därför att behålla det. Design Andra Bullar har varit företag sedan 2017. För mig står Design Andra Bullar för mod, nytänkande och nyskapande. – Linnéa Öberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: