Diss till Hiss

När jag packade ur glasyrugnen hittade jag några riktigt fina saker. Med mina låga förhoppningar var det enkelt att bli överraskad.

Den transparenta glasyren har verkligen fått den värme den behövde trots att bränningen blev avbruten innan topp temp. SKÖNT. Jag var nojig över att mina fina tulpaner skulle gå hädan.

Ägg fatet blev helt godkänt oxå! Tjoho.

Allt kommer upp till webshoppen på söndag.

Tillbaka till verkligheten, de glasyrer som behövde de där sista 100 graderna var, grön matt, vit matt(ändå med resultat över mina förväntningar) och petrol. Den petrol-blå blev grön helt utan djup, riktigt trist. Tur att jag bara gjorde en del glasyr tester på den.

Här nedan kan ni se hur GRÖN MATT blev kontra hur den ska se ut.

Här är en trädgårdsknopp glaserad med grönmatt. Den funkar fint att ha i trädgården!
Här är muggarna glaserade i exakt samma glasyr som trädgårdsknoppen, skillnaden är ca 50 grader i ugnen. Otroligt stor skillnad.

Så nu återstår det att testa att laga elementet och täcka allt läckage i springor och hål. För nästa tisdag har jag som mål att få klart kurs alstren.

Gla Påsk!

Publicerad av Design Andra Bullar

Verksam illustratör och formgivare i Örnsköldsvik. Just namnet Design Andra Bullar kommer ifrån talesättet ”nu blir det andra bullar” samt mitt första tryck ”Andra Bullar”. Då 2015 var Design Andra Bullar en hobbyverksamhet som jag drev genom att gästa olika lokala marknader. Under tidens gång började jag gilla namnet, med sin underliggande mening och valde därför att behålla det. Design Andra Bullar har varit företag sedan 2017. För mig står Design Andra Bullar för mod, nytänkande och nyskapande. – Linnéa Öberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: