Ännu ett misslyckande

Som jag många gånger tidigare skrivit, ugnen pallade inte trycket.

Igår (onsdag) körde jag en glasyr ugn. Denna gång startade jag den tidigt på morgonen för att ugns vakandet inte skulle bli så sent på natten. Vilket funkade super bra! Mycket smartare att ha ugnen laddad och klar på morgonen så att det bara är att starta igång den i ottan.

Precis som vanligt vakade jag bränningen med jämna mellanrum för att kunna hålla koll så att den inte bränner fel/avbryter bränningen p.g.a. felmeddelande osv. Ugnen bränner enligt regelboken tills den kommer över 1100 grader. sen börjar det gå lite långsammare i temperatur ökningen. (Antar att det är elementen som är slut på)

Vid 1176 grader börjar det spraka, ryka från baksidan på ugnen. ONEJ! Vi bryter såklart strömmen och öppnar på pratar och monterar ned isolering som jag isolerat ugnen med. Det har brunnit av ett ytligare element, precis som det gjorde på framsidan tidigare i år. Elementet brinner av precis vid elkopplingen. Frustrerad ser jag att hålet för elementet är stort, till och med större än det var på framsidan. Jag har tätat alla hål där elementen gån in i ugnen, men just detta hål satt elementet så hårt fast, det gick inte att rucka. Därför gick det inte att täta, därav det stora hålet som vi inte ens kunde se innan elementet brunnit av. SUCK

Är jag förvånad?

Det positiva är ju att med gasol och tänger gick det att omforma elementet på framsidan och laga kopplingen utan allt för mycket trassel. Så jag borde kunna få till det, även den här gången. Med några extra händer till hjälp.

Det ska bli spännande & med en klump i magen att öppna ännu en misslyckad glasyrugn. Jag har inte så höga förhoppningar på de hög brännande glasyrerna. Men som tur är har jag försökt att välja de glasyrer med lägre brännings intervall i denna bränning. Det återstår att se hur den vita blivit.

Vi hörs!

Publicerad av Design Andra Bullar

Verksam illustratör och formgivare i Örnsköldsvik. Just namnet Design Andra Bullar kommer ifrån talesättet ”nu blir det andra bullar” samt mitt första tryck ”Andra Bullar”. Då 2015 var Design Andra Bullar en hobbyverksamhet som jag drev genom att gästa olika lokala marknader. Under tidens gång började jag gilla namnet, med sin underliggande mening och valde därför att behålla det. Design Andra Bullar har varit företag sedan 2017. För mig står Design Andra Bullar för mod, nytänkande och nyskapande. – Linnéa Öberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: