60 grader ifrån.

I söndags var det dags för en glasyr bränning. Alltså vilken glädje att ha lagat och renoverat ugnen.

Glaserings dag!

Efter att ha glaserat gods för gods startas ugnen på glasyr programmet. Topp temp. 1260grader, bränningen tar ca 8h för att sedan svalna naturligt, ca 2dygn.

Jag vakade ugnen ca 1 gång i timmen under bränningen. För att hålla koll så att ugnen bränner som den skall. Sista timmen brukar vara mest kritisk, då det är störst påfrestning på elementen och dylikt. Därav var jag & sambon och vakade bränningen konstant på slutet. Ugnen tickade på i tydlig takt, ökade i jämn takt. Till och med 1200grader, där temperatur-ökningen stod stilla i 2-3 min för att sedan sänkas grad för grad i några minuter innan…

FELMEDDELANDE!

60 grader ifrån full bränt, så nära, men ändå såå långt ifrån…

Oglaserad keramik.

Attans, typiskt och trist…

Det vi kunde ana var att någott av elementen brunnit av i ugnen.

2dagar efter glaseringen, tisdag förmiddag, var det dags för glasyröppning. En nervös öppning, då jag knappt vågat hoppats på att kunna spara nån keramik från bränningen. Men resultatet var ändå helt ok. Såklart kan jag se i vissa glasyrer att de inte riktigt kommit i topp temp.

Nått som blev riktigt bra är mina påsk ris hängen, de skiffergrå muggarna(brändes igen) och lite annat.

Innekatter som går looco när jag tar in naturen. Katter & människor längtar tills vi kan bo och kan leva fullt ut. På en gård där vi kan samla allt som är viktigt för oss.

Jag filmade material till en YT video när jag öppnar ugnen. Men nu när jag kollat igenom materialet i datan är filmen i kass kvalitet. Ljuset och skärpan är under all kritik. Såå jag tänker att jag gör om och gör rätt vid nästa ugnsöppning. Känns trist att penetrera dåligt video material.

Vad som gjort att ugnen la av vet jag inte än. Men jag kan tänka mig att det läkte värme vid termopinnen. Jag har borrar ett nytt hål i bakre väggen och det kan ev. Vara därför. Jag ska se över och testa igen.

Imorgon är det dags för intensiv kurs & jag är såå laddad. Det börjar ta form i verkstaden, Just nu ser det ut så här.

Vi hörs!

Publicerad av Design Andra Bullar

Verksam illustratör och formgivare i Örnsköldsvik. Just namnet Design Andra Bullar kommer ifrån talesättet ”nu blir det andra bullar” samt mitt första tryck ”Andra Bullar”. Då 2015 var Design Andra Bullar en hobbyverksamhet som jag drev genom att gästa olika lokala marknader. Under tidens gång började jag gilla namnet, med sin underliggande mening och valde därför att behålla det. Design Andra Bullar har varit företag sedan 2017. För mig står Design Andra Bullar för mod, nytänkande och nyskapande. – Linnéa Öberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: