Urkraft.

Månen som lyser genom dimman.

Backfors Gård

Någonstans strax utanför Bjurholm. Ligger en till första anblicken liten gård med stall och några hästar. Där bakom knutarna gömmer sig mycket, mycket mer. Känsla, respekt och tillit. Människor som vill förmedla historia & ett kulturarv tillsammans och genom sina djur.

Ett magiskt ljus varvas av slöjor av dimma. Vi åker en slädtur som får oss att känna oss små. Skogen har ett tunt lager av dimma och allt är vitt. Det droppar snö från granarna när temperaturen ligger runt nollan. Hästarna drar oss tyst fram genom ett kuperat landskap.

Vi stannar vid ett vindskydd där hästarna lossas och får hö-tussar att mumsa, medsanns vi får sötsaker och kaffe.

Vid en eld och utomhus smakar allt så gott.

Jag blir alltid så inspirerad vid möten av människor som går sin egna väg. Lever för sitt kall. Det spelar ingen roll om det är en konstnär, hovslagare eller fotograf. Möten med människor som ger sig tiden att fylla med sitt största av värde. Värnar om sitt hantverk, historia och att dela och lära ut. Detta ger mig inspiration. Jag jobbar för att kunna leva på mitt konstnärskap, men det är en bra bit bort innan detta är möjligt. Men jag tänker att det är okej, resan är oxå en stor del av målet. Det formar mitt sätt att tänka, se & jobba mot saker som kan ta mig närmare en heltid som keramiker och illustratör. Jag tror att dessa möten ger mig hopp, om att det faktsikt går. Om jag vill och är beredd att kämpa.

Vi hade turen att det gick ett sällskap på tur, samtidigt som vår slädtur. Jag passade på att plåta lite från släden.

Utöver ett tjugo tal hästar & ponnier hittar vi även grisar, får, höns, tupp och katter. Alla djuren är nyfikna på oss och trevliga till lynnet. Ett kvitto på harmoni i sällskap mellan människa och djur.

Nästa gång vi dyker upp på Backfors gård vill jag sitta i sadeln, gärna en tur med lite fart och fläkt för att verkligen uppleva kraften i deras magnifika hästar. Jag kan rekommendera dig, hästvan eller inte att unna sig i en naturupplevelse till häst här i Västerbottens inland. De värnar om grund i allt sitt jobb och sköter sina marker med hjälp av sina hästar. Fantastisk hästhållning med kraftfulla och positiva hästar. Precis så som det skall vara.

Fullmåne imorgon, präktig idag.

Glöm inte att följa dem på instagram!

Ha de!

Publicerad av Design Andra Bullar

Verksam illustratör och formgivare i Örnsköldsvik. Just namnet Design Andra Bullar kommer ifrån talesättet ”nu blir det andra bullar” samt mitt första tryck ”Andra Bullar”. Då 2015 var Design Andra Bullar en hobbyverksamhet som jag drev genom att gästa olika lokala marknader. Under tidens gång började jag gilla namnet, med sin underliggande mening och valde därför att behålla det. Design Andra Bullar har varit företag sedan 2017. För mig står Design Andra Bullar för mod, nytänkande och nyskapande. – Linnéa Öberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: