Flyg dit peppar´n växer.

Det går åt skogen. Alltså, jag känner mig så klumpig, klantig och dum.

Jag känner mig OTROLIGT KLANTIG.

Idag hade jag planerat att packa ur ugnen. Glasyrugnen ifrån måndags. Jag har tjyvkikat in och sett att den ena glasyren, (vit) är otroligt kritig till ytan. Jag hade redan bestämt mig för att testa glasera om allt som var oanvändbart i denna bränning. Det finns inte så mycket att förlora på en om-bränning när keramiken lix inte går att bruka. Alltså all vit keramik samt några gröna ostfat skall testas att köras igen.

Däremot klarade sig mina gröna muggar riktigt bra! Självklart är inte glasyren så som den ska i nyans, men trots detta RIKTIGT snygg! En skiffer grå ton med tung grön grund. Precis som många väljer att tapetsera eller måla om med där hemma.

Nu till det otroliga. När jag packade ur keramiken och lyfte ut en av sätt-plattorna knäckte jag mitt nya termoelement i taket. GAAAHH. Hann använda det i 3 bränningar var av den ena var denna misslyckade glasyr-ugn som knappt kan räknas… Trist och mycket onödigt.

Video från min instagram storie
Video från min instagram storie.

Men nu är ett nytt termoelement beställt och det borde komma till veckan, jag har fixat lite andra grejor, som små fix till ugnen som jag hinner pyssla med tills dess. Jag ska bl.a. testa hetta på elementet som brann av i ”elfästet” för att se om jag kan fästa om det på nytt. Jag ska ge detta ett försök innan jag beställer nya element iallafall.

Nya tag efter helgen. Nu är det jobb helg på mitt andra jobb och keramiken får vila några dagar.

Ha de!

Publicerad av Design Andra Bullar

Verksam illustratör och formgivare i Örnsköldsvik. Just namnet Design Andra Bullar kommer ifrån talesättet ”nu blir det andra bullar” samt mitt första tryck ”Andra Bullar”. Då 2015 var Design Andra Bullar en hobbyverksamhet som jag drev genom att gästa olika lokala marknader. Under tidens gång började jag gilla namnet, med sin underliggande mening och valde därför att behålla det. Design Andra Bullar har varit företag sedan 2017. För mig står Design Andra Bullar för mod, nytänkande och nyskapande. – Linnéa Öberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: