Lamp-pyssel

Jag har gått och fått dille på våra taklampor. Tycker de är fula och trista. Därför har jag letat runt efter inspiration. Föll för denna från Jotex, tänker att den är enkel att göra själv. För en snabb, billig och tillfällig lösning. +smart återbruk!

Lampa från Jotex.

Vi har en gammal mio lampa i sovrummet som jag tidigare klätt in i fjädrar. För en då snabb, billig och enkel lösning. Nu åker fjäderfäet av och jag rotar bland mina gamla gardiner för att hitta lämpligt tyg.

Mio lampan som jag klätt in i fjädrar.

Extremt bra återvinning. Hittar en polyester gardin med kattklös i nederkant. Montetar bort skärmen med fjädrar. Mäter och syr med overlock maskinen. Syr garidnen så att den blir som en säck utan botten.

Lampan redo för att demoleras.

Syr sedan fast gardinen i överkant för hand. Jag är nogrann att det blir lika mycket rynk runt hela lampan.

Syr fast överkanten i lampstommen.

Eftersom att droppformen försvinner när jag monterade isär lampskärmen, blir jag tvungen att hitta på en egen lösning. Tvinnar en grövre ståltråd till en cirkel. Fäster den i lampstommen, så att tyget får en midja att vila mot.

Fäster lampan i taket, byter ut den gamla glödlampan till en snyggare glödlampa med varmt ljus och vips har jag gjort en ”ny” lampa av saker jag har hemma.

Lampan installerad o klar.

Material:

Trist taklampa

Gammal gardin

Ståltråd

Symaskin-inte nödvändigt men underlättar.

Nål och tråd.

Glödlampa

Sax

Tog max 40 minuter att fixa.

Uppd. 9/jan: bytte ut den mindre snygga cirkeln i ståltråd till en större cirkel i hålband, 2st skruvar och 2st muttrar. För att fästa hålbandet i en cirkel.

Offrade ännu 1 halv gardin i samma tyg som jag hade liggandes. För en lyxigare och tjockare känsla.

Före uppdateringen av mer tyg och större cirkel i hålband.
Efter små ändringar, jag känner mig mer tillfreds över mitt lilla återbruks projekt.

Så enkelt!

Ha de!

Publicerad av Design Andra Bullar

Verksam illustratör och formgivare i Örnsköldsvik. Just namnet Design Andra Bullar kommer ifrån talesättet ”nu blir det andra bullar” samt mitt första tryck ”Andra Bullar”. Då 2015 var Design Andra Bullar en hobbyverksamhet som jag drev genom att gästa olika lokala marknader. Under tidens gång började jag gilla namnet, med sin underliggande mening och valde därför att behålla det. Design Andra Bullar har varit företag sedan 2017. För mig står Design Andra Bullar för mod, nytänkande och nyskapande. – Linnéa Öberg

%d bloggare gillar detta: