Glasyrer- kurs Våren 2023

Här finns bilder på glasyrerna alla kurser har tillgång till på medborgarskolan våren 2023.

TÄNK PÅ- Inför glaseringen, kom gärna förberedd med dina val av glasyrer. Du behöver inte veta exakt val av glasyr på alla dina alster men en del av dem. Då kommer vi komma igång och vi slipper dra ut över kurstiden allt för mycket.

Bilder finns här nedan, på när jag själv använt mig av dem, samt lite kort info om dem. Om Glasyrerna:

Vit blank- Tacksam och snygg glasyr som är enkel att jobba med. Smälter ut jämnt även över strukturer.

Svart matt- Svart matt glasyr. Matta glasyrer smälter inte ut på samma sätt som en blank och kan i vissa fall ”äta-upp” texturer och mönster. När den blir lite tunn slår den över i varmbeige.

Djupblå- Effektglasyr som kryper ner i ojämnheter och förstärker strukturer. Vid tunn glasering blir den mörk mot svart och där den lägger sig tjockare en djupblå färg. Läcker på saker med struktur!

Pinjegrön- En fin blank grön glasyr som gärna kryper ner i ojämnheter och strukturer. Lägger sig fint och ger fina resultat. Vid tunn glasering blir den gul/beige.

Mintgrön- Ljusgrön, perfekt till våren tycker jag själv. En blank glasyr som ger effekt mellan tunn och tjock glasering. Blank och smälter ut fint. Psst. Se nedan på bilden av koppen, effekten av mer och mindre glasyr.

Turkos-melerad- En medlehavsblå turkos i en blank glasyr. Denna lägger sig fint och smälter ut jämt. Kryper tillviss del ner i strukturer och förhöjer detta. Vit tunn glasering blir den en aning transparent med blå ton.

Gräddelin- En gammelrosa glasyr som lägger sig fint. Halvblank.

Utöver bilderna finns transparent- genomskinlig och enkel att arbeta med. lägger jämt på godset.

Röd och gul prover finns på medborgarskolan I Ö-vik.

Vi ses på glaseringen!

Kram

Publicerad av Design Andra Bullar

Verksam illustratör och formgivare i Örnsköldsvik. Just namnet Design Andra Bullar kommer ifrån talesättet ”nu blir det andra bullar” samt mitt första tryck ”Andra Bullar”. Då 2015 var Design Andra Bullar en hobbyverksamhet som jag drev genom att gästa olika lokala marknader. Under tidens gång började jag gilla namnet, med sin underliggande mening och valde därför att behålla det. Design Andra Bullar har varit företag sedan 2017. För mig står Design Andra Bullar för mod, nytänkande och nyskapande. – Linnéa Öberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: