Drop in och butik på Logen

Välkommen att testa på materialet stengodslera, 20-22 juli hålls det med drop in workshop på Logen!

Skapa din egna trädgårdsknopp. Den perfekta prova-på workshopen som passar för barn och vuxna.

Skapa egen trädgårdsknopp eller handla något i keramikbutiken, lokala fårfällar och ta dig en fika.

Tisdag 11-16

Onsdag 11-16

Torsdag 16-21

Workshop, 500kr/person, betalning sker på plats via swish eller kort.

inkl. material, glasering & 2st bränningar.

Tider och datum

20 juli Tisdag 11-16

21 juli Onsdag 11-16

22 juli Torsdag 16-21

Hur går det till?

På plats får deltagaren broschyr med tillvägagångssätt, idéer och förslag på olika modeller. Broschyren innehåller allt om hur man ska arbeta med leran för att skapa en knopp. Instruktör finns på plats.

Deltagaren skapar trädgårdsknopp i verkstadens lera, stengods. Att tillverka en knopp beräknas ta 1-2 timmar. Workshopen går ut på att deltagarna tummar(Teknik som bygger på att arbeta med tummarna) ett lättare alster som de sedan skall kunna utsmycka tillexempel trädgården med.

När knoppen är tillverkad ska deltagaren välja 1 glasyr av ca 10glasyrer. Deltagaren fyller i ett formulär med glasyrval, kontaktuppgifter och märker knoppen med namn.

Hur går det till efter workshopen?

All tillverkning av keramik sker vid kurstillfället. Efter kursen skall alstren lufttorka ca. 1-2 veckor. Därefter bränns de i den första bränningen, Skröjugn 900grader. Bränningarna sker i vår keramikugn. När skröjugnen är klar, ca 1 dygn senare skall varje alster glaseras i överenskommen glasyr av vår kursledare. Efter att alstren doppats i glasyr skall de brännas en andra gång, i glasyrbränningen 1250 grader. Det tar ca 2 dygn innan glasyrugnen är färdig. Hela processen tar ca 4-6veckor, sedan kan man hämta upp sina alster på plats i verkstaden eller att vi skickar dem mot porto.

På plats kommer det dessutom att finnas keramik, tapet(beställningsvara) och mina kökshanddukar till försäljning. Samt 2a handstorteing av keramikproduktionen i år.

Fika och utvalda produkter från små lokala producenter.

Publicerad av Design Andra Bullar

Verksam illustratör och formgivare i Örnsköldsvik. Just namnet Design Andra Bullar kommer ifrån talesättet ”nu blir det andra bullar” samt mitt första tryck ”Andra Bullar”. Då 2015 var Design Andra Bullar en hobbyverksamhet som jag drev genom att gästa olika lokala marknader. Under tidens gång började jag gilla namnet, med sin underliggande mening och valde därför att behålla det. Design Andra Bullar har varit företag sedan 2017. För mig står Design Andra Bullar för mod, nytänkande och nyskapande. – Linnéa Öberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: