En semesterdag

En dag på ulvön går jädrans fort.

Jag på Hamngatan i Ulvö hamn.

En tidig onsdagsmorgonen sitter jag och min barndomsvän väntande på att färjan skall lägga ut från köpmanholmen, med sikte på ulvön.

Det är klibbigt, fuktigt och redan 20grader varmt. Vi kommer få en härlig semester dag.

På färjan strax innan avgång.

Ulvön är en av de platser man bör besöka om man reser hit till Ångermanlands norra kust. Ulvön är ett fantastiskt resemål i ren och skär skärgårdsidyll.

Restauranger, hotellet och caféer. Promenadstråk längs vattnet vid de tjusiga villorna, sjöbodar och glasskioskar.

Det finns ett välbevarat kapell från början av 1600-talet. Med otroliga tak-/vägg-målningar, helt klart värt ett besök om man vistas i hamnen. Kapellet är ett av de mest bevarade träbyggnaderna i Norrland.

Lätt att hitta och lätt att uppleva längs Hamngatan. Vid hotellet finns pool, man kan utan problem bada intill restaurangen Almagränd eller kolla in sakerna på museet. Det är ingen brist på glass, fika eller matställen. En lyxig oas för semestern här mitt höga kusten.

Utöver hamnen finns det många guldpärlor att besöka på ön. För dagsutflykten kan man gå upp på lotsberget. Unna sig en svalkande glass och njuta av utsikten över hamninloppet. Lotsstugan står kvar, med utställning, utställningen är dessvärre stängd iår. Men glass går att köpa i luckan.

Ön är kuperad och stor. Skall man stanna längre än någon dag är Sandviken ett populärt utflyktsmål. Många söta torp och gårdar i de förbipasserande byarna längs vägen. Eller någon annan badvik på norra eller södra delen av ön. Norra delen är lättare att ta sig till om man inte kommer med egen båt. Vandrings leder och mycket annat finns att göra.

Efter våra små utflykter i den tropiska hettan, gick dagen alldeles för snabbt. Vi längtade redan tillbaks under hemfärden på färjan hem. Trötta men så nöjda över dagens utflyk. Utan en enda tanke hade vi samlat ihop över 13000 steg, trots att det knappt kändes som att vi gått speciellt mycket. Inte konstigt vi var trötta.

Det fina i kråksången är att vi redan har planerat ett återbesök med övernattning så vi verkligen hinner njuta av öns alla läckerheter ordentligt.

Vi ses snart igen Ulvön.

Publicerad av Design Andra Bullar

Verksam illustratör och formgivare i Örnsköldsvik. Just namnet Design Andra Bullar kommer ifrån talesättet ”nu blir det andra bullar” samt mitt första tryck ”Andra Bullar”. Då 2015 var Design Andra Bullar en hobbyverksamhet som jag drev genom att gästa olika lokala marknader. Under tidens gång började jag gilla namnet, med sin underliggande mening och valde därför att behålla det. Design Andra Bullar har varit företag sedan 2017. För mig står Design Andra Bullar för mod, nytänkande och nyskapande. – Linnéa Öberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: