Process

Processen att tillverka gods i keramik är längre än vad många tror. Flera dagars arbete och många dagars väntan. Tills sist kan glasyr ugnen öppnas. Vips öppnas en skattkammare, som är fylld med flera timmars arbete. Det kan visa sig på sin bästa eller sämsta sida.

Just nu längtar jag efter att få öppna en glasyr ugn, känna känslan av det här har JAG gjort och vetenskapen av att processen började för veckor sedan. Start av en bild huvudet, få känslan samt uttrycket till händerna och sedan till leran. Tid för efterarbete och torkningstid. En skröj ugn & glasering. Plötsligt står jag där med glasyr ugnen färdig, i mål. Det är som en julafton varje gång, fylld av nervositet och förväntan.

Publicerad av Design Andra Bullar

Verksam illustratör och formgivare i Örnsköldsvik. Just namnet Design Andra Bullar kommer ifrån talesättet ”nu blir det andra bullar” samt mitt första tryck ”Andra Bullar”. Då 2015 var Design Andra Bullar en hobbyverksamhet som jag drev genom att gästa olika lokala marknader. Under tidens gång började jag gilla namnet, med sin underliggande mening och valde därför att behålla det. Design Andra Bullar har varit företag sedan 2017. För mig står Design Andra Bullar för mod, nytänkande och nyskapande. – Linnéa Öberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: