Process

Processen att tillverka gods i keramik är längre än vad många tror. Flera dagars arbete och många dagars väntan. Tills sist kan glasyr ugnen öppnas. Vips öppnas en skattkammare, som är fylld med flera timmars arbete. Det kan visa sig på sin bästa eller sämsta sida.

Just nu längtar jag efter att få öppna en glasyr ugn, känna känslan av det här har JAG gjort och vetenskapen av att processen började för veckor sedan. Start av en bild huvudet, få känslan samt uttrycket till händerna och sedan till leran. Tid för efterarbete och torkningstid. En skröj ugn & glasering. Plötsligt står jag där med glasyr ugnen färdig, i mål. Det är som en julafton varje gång, fylld av nervositet och förväntan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.