Nävertjäl 2-3 november

Nu drar det ihop sig inför marknads säsongen. Hantverksmässa i Nävertjäl står överst i min almanacka. Mellan målning och inköp till verkstads lokal börjas det planeras sortiment och mäss-rekvesita. Ja du läste rätt! Jag är äntligen på gång med en keramik verkstad. Så härligt tycker jag.

Svanprinas som pryder äldre vitt skåp.

Jag har en annan rolig nyhet att berätta! I år på Nävertjäls hantverksmässa kommer jag ha med mig en gäst! Min kusin som jobbar som florist och hon kommer sälja egna alster tillsammans med mina. Självklart är vi båda på plats under mäss dagarna.

Polar Björn i glasbul på guldfat.

Boka in allhelgona helgen och åk ut till Nävertjäl, det kommer finnas många olika utställare på plats.

Vi ses!

Oktober

Har du spanat in någott ur mitt sortiment? Kickar igång helgen redan nu, med rabatt på allt i webshopen.

4 oktober, vet ni att det är Kanelbullens dag? Eftersom att jag är en nytänkande bulle tycker jag att en kökshandduk med bullar eller en kökshandduk med katter är minst lika bra som en fika-bulle. Då kan du baka med stil till nästa bjudning.

En kökshandduk för fest eller vardag.

För att kicka igång oktober bjussar jag på 20% rabatt på rubbet i webshopen. Till och med 6 oktober 24. 00.

Fri frakt vid köp över 500kr och du kan betala via Klarna.

Hur bra!?

En mysig kudde i soffan till höst myset.

http://design-andra-bullar.quickbutik.com/

Sista helgen i september

Otroligt vad vacker september är, dagarna är räknade innan vi går in i oktober. Jag hoppas att oktober bjuder på samma ljus.

Vacker vy en september morgon.

Jag har precis börjat på ett nytt jobb, ett i helt ny riktning. Det här jobbet kommer kunna ge mig mycket tid till skapande och mig själv. Vilket jag har märkt på den senaste tiden att jag behöver för att utveckla mig själv, företaget och mitt skapande. Mitt nya jobb kommer vara utmanade och givande på olika vis, även på nya sätt. Att ha chansen till trygg inkomst och mycket ledig tid som jag kan lägga på det jag brinner för mest. SKAPANDET & HÄSTAR. Utan att det ska behöva dränera mig.

Fyllt skafferiet med svamp, rönnbär och trädgårdsfrukt.

Alldels för ofta känns det som att det är för få timmar på dygnet, det gynnar ingen. Jag har tänkt om. Det är hur man lägger upp och använder sin tid som räknas och ger resultat. Inte hur jag skrapar ihop alla sekunder för att hinna göra allt jag vill. De rinner mellan fingrarna och försvinner medans jag ångar på framåt. Utan att titta upp på omgivningen. Jag ska försöka leva mer i nuet, lägga mer tid till spontanitet och mig själv. När jag har detta kommer skapandet av sig självt och jag är i harmoni. Då mår jag som bäst och får bäst resultat i mina prestationer.

Höst fint i läggan. Huliganerna i högsta hugg.

I oktober ska jag må gott!

Landsbygdskonferens

GÄSTAR PÅ KONFERENS

Torsdag 19 sep gästar jag samt några andra medlemmar ur High Coast Creative Landsbyggdskonferansen i Örnsköldsvik. Vi håller med en pop up butik utanför konferenslokalen, inne i Arken, precis innanför den stora trappen. Utvalt sortiment från var och en av oss utställare.

En fantastisk höstdag.

Jag hade aldrig kunnat ana att det är så viktigt för mig att vara med i ett sammanhang?! Tillsammans med dessa spretiga kreatörer får jag en sådan BOOST. Spelar ingen roll att alla gör helt olika saker, utan att alla jobbar mer eller mindre som entreprenörer och kreativt. Det ger mycket arbetevilja, inspiration och lärdom.

Är du intresserad av att läsa mer om High Coast Creative, tycker jag att du skall kolla in deras hemsida!

Kort och gott om HCC- Är en branshorganisation för kreativa entreprenörer i Höga kusten. För dig som driver företag eller är intresserad av att utveckla din kreativa hobby.

Jag plockade med mig några av mina personliga favoriter att visa upp.

Vi Ses!

Rosig om kinderna

Efter 2 dagar ute i sol, blåst, regn & lite mer sol hettar kinderna. Lyckade dagar med mycket besökare, då jag mött nya bekantskaper samt träffat återkommande bekanta och vänner.

Under söndagens marknad i Håknäs, hos Pjöller Design höll jag en lättare tävling. Vilket Engagemang jag fick av er! Det handlade om att gissa vikten på en keramik skulptur.

Hur mycket väger Skatan? Det visade sig vara en mycket svår fråga.

Över 140st gissningar och många finurliga sätt att tänka på för att komma fram till era svar. Det jämfördes med känslan av hantlar, höpåsar, socker, mjöl, mjölk, katter, hundar med mera… Trots detta hade inget det exakta svaret.

Skatan väger 1116gram den närmsta gissningen var 1119gram. Olidligt nära, endast 3gram ifrån!

Vinnaren kontaktas via telefon och vinner en presentkod värde 300kr att utnyttja i web-buktiken.

Grattis!

Så här såg det ut i Håknäs när jag sålde.

Nu laddar jag om, för strax drar säsongen av julmarknader igång. Först ut i början på November. Mer info om detta kommer när det närmar sig.

Vi Hörs!

Gullängetdagen

14 sep 10.00-15.00, plats Gnistan.

På lördag kommer jag gästa Gullängetdagen. Delar av sortimentet kommer finnas till försäljning. På plats under dagen kommer det finnas aktiviteter både för små som stora. Ansiktsmålning, lekland, bagageluckeloppis med mera.

Packar mitt pick och pack för att traska gatan ned.

Vi ses!

Luftiga drag i vatten

Djup, Ljus och Svärta.

Akvarell i A4 format
Akvarell i A4 format.

Hösten är här. Vilket jag tycker är härligt. Luften är lätt att andas och året får en nystart. Hästarna får en otroligt fin & fluffig päls och naturen är fantastiskt vacker. Under några dagar har jag målat akvareller som är så där höstiga, det här är vad höst är för mig.

Visst känns det som att man är mitt i en sagobok och vill veta vad som gömmer sig längre in i skogarna och berättelsen?

Rådimma och siluetter mot himlen. Alla årstider har sin charm på mig…

Härliga Höst!