Klassisk Keramikkurs

En kurs där varje deltagare verkligen får skapa och vara med i alla steg inom framtagningen av keramik. Vi kommer gå igenom drejskivan men främst ligger fokus på handbyggande tekniker. Deltagarna kommer att få tilldelade uppgifter att lösa med hjälp av till hörande tekniker, samt utrymme för egna ideér.

Det kommer vara en liten grupp på max 5 deltagare så att vi kan jobba utan att trängas. Vi producerar keramiska alster, 3st skapar tillfällen, 1 glaserings tillfälle och avslutning med en liten ateljé samt utvärdering av alstren. Sammanlagt 13 timmars kurs.

Detta är en kurs för dig som vill utveckla samt lära sig mer om leran och dess alla olika arbetsmoment.

2900kr/deltagare.

Material tillkommer 150kr/kg och betalas vid ateljé kvällen.

Kaffe/te och go bit ingår vid samtliga kurskvällar.


Onsdag varje vecka. Kommer sommaren 2023

KURS 1 NYBÖRJAR KURS ingen tidigare erfarenhet krävs. Deltagarna jobbar tillviss del fritt till viss del styrt. Vi kommer gå igenom handbyggande tekniker ifrån grunden samt varje deltagare kommer ha möjlighet till att dreja ca 1h/deltagare med handledning.

Kursstart – 18.00-21.00

Kurstillfälle 2 – 18.00-21.00

Kurstillfälle 3- 18.00-21.00

Glasering – 18.00-21.00

+ upphämtnings tillfälle/Ateljéträff som vi tillsammans kommer överrens om.

2900kr/deltagare.

Material tillkommer 150kr/kg och betalas vid ateljé kvällen.

Kaffe/te och go bit ingår vid samtliga kurstillfällen.

Anmälan skickas till Contact@designandrabullar.com

Viktigt att skriva i anmälan, namn, vilken kurs du vill anmäla dig till och kontaktuppgifter som enbart används till faktura.


FORTSÄTTNINGSKURS

Onsdagar varje vecka. 5 platser Kommer sommaren 2023

KURS 2 FORTSÄTTNINGS KURS För dig som gått minst kurs 1 hos mig eller liknande hos annan keramiker eller på högskola. På just denna kurs kommer deltagarna fördjupa sig i handbyggande tekniker och dreja 1h/deltagare . Här har jag några utmaningar för de som gått flera kurser och besitter högre kunskaper och de som har kött på benen men vill ta sina tekniker och skapande till högre höjder.

Utmaning 1 (för dig som inte gått denna del tidigare) Varje deltagare kommer ha i uppgift att bygga valfri form i tekniken ringning som mäter strax över 30cm, färdigbrännt gods. Deltagarna kommer ha möjlighet till att bygga andra mindre tidskrävande alster paraellt med uppgiften, själva ringningen kommer uppta en del av varje kurstillfälle och bli denna kurs stora projekt.

Utmaning 2 (för dig som ringlat och bemästrar tekniken och andra handbyggande tekniker bra.) För dig som kan och har erfarenhet av att bygga och arbeta med lera. Här skall varje deltagare tolka valfri organisk form(kan vara vad som helst, frö, micropartikell m.m det är endast fantasin som sätter gränsen). Eftersom att varje deltagare besitter mer kunskap är det högre krav på finish och val av teknik. Deltagarna kommer ha möjlighet till att bygga andra mindre tidskrävande alster paraellt med uppgifterna, själva uppgiften kommer uppta en del av varje kurstillfälle och bli denna kurs stora projekt.

Utmaning 3 För dig som kan och har erfarenhet av att bygga och arbeta med lera. Här skall varje deltagare bygga en kruka eller tekanna i valfri modell. Eftersom att varje deltagare besitter mer kunskap är det högre krav på finish och val av teknik. Deltagarna kommer ha möjlighet till att bygga andra mindre tidskrävande alster paraellt med uppgifterna, själva uppgiften kommer uppta en del av varje kurstillfälle och bli denna kurs stora projekt.

+ upphämtningstillfälle/Ateljéträff som vi tillsammans kommer överrens om.

2900kr/deltagare.

Material tillkommer 150kr/kg och betalas vid ateljé kvällen.

Kaffe/te och gobit ingår vid samtliga kurskvällar.

Anmälan går att skicka efter den 8 februari 12.00

Anmälan skickas till Contact@designandrabullar.com

Viktigt att skriva i anmälan, namn, vilken kurs du vill anmäla dig till och kontaktuppgifter som enbart används till faktura.

%d bloggare gillar detta: